fbpx
MotorONE.ro

Euro NCAP – Tesla Model 3, cea mai bună protecție după noul standard

În cea mai recentă sesiune de teste de impact a celor de la Euro NCAP au fost testate șase dintre cele mai noi modele lansate anul acesta. Între ele se numără și Tesla Model 3, dar și Skoda Scala, Mercedes-Benz Clasa B, Mercedes-Benz GLE, Kia Ceed și DS3 Crossback.

Nume cu pretenții ridicate pe piața din Europa, cele șase modele au trecut cu brio de testele de impact, obținând 5 stele, dar ele s-au diferențiat la punctajul pe capitole. Astfel, Tesla Model 3 a reușit să depășească toate modelele testate după noul standard intrat în vigoare în 2019, fiind lider în acest moment la capitolul siguranță.

„Performanța atinsă de Tesla Model 3 în testele pentru sistemele de asistență a impresionat în mod deosebit, datorită unor sisteme excelente de asistență, precum Lane Assist, Speed Assist și Autonomous Emergency Braking. Punctajul de 94% în teste este cel mai bun conform celui mai recent protocol de testare Euro NCAP”, a comentat unul dintre reprezentanții Euro NCAP.

Un alt model care a excelat este noua Skoda Scala, care a punctat cel mai bine în ceea ce privește siguranța pasagerului din dreapta, iar Mercedes-Benz, așa cum era de așteptat, a punctat excelent cu Clasa B și noul GLE, având în acest moment 11 modele care au primit consecutiv punctajul maxim de la Euro NCAP.

Despre rezultatul obținut de Skoda Scala, oficialii Euro NCAP au comentat: „Skoda Scala se poziționează mai bine decât Tesla Model 3 în testele de siguranță, cu un procentaj de 97% pentru pasagerul adult din dreapta șoferului. Acest rezultat pune Scala printre cele mai bune mașini de familie testate de Euro NCAP la acest capitol, alături de Mercedes-Benz Clasa A și Mazda 3”, mai precizează oficialii Euro NCAP.

Trebuie menționat că atât Kia Ceed, cât și DS 3 Crossback au obținut doar patru stele în echiparea de bază și cinci stele cu toate sistemele de siguranță la bord.

Pe aceeași temă