fbpx
MotorONE.ro

Mercedes-Benz A 250 e / B 250 e – plug-in hibrizi pentru clasa compactă

Prin noua generație Clasa A, Mercedes-Benz a ridicat ștacheta în ceea ce privește tehnologia, ambianța interioară și nivelul de confort oferit, iar acum gama este completată de un plug-in hibrid, capabil să parcurgă până la 68 km în modul electric (măsurat în ciclul WLTP). Iată toate informațiile despre Mercedes-Benz A 250 e și B 250 e.

Până în momentul în care mașinile electrice vor avea prețuri care le vor face competitive în fața motorizărilor clasice, modelele plug-in hibrid intră într-un moment de oportunitate, în care pot avea un rol important pe piață. Cum toți constructorii auto sunt obligați de legislația tot mai dură să ofere modele “verzi”, vedem din ce în ce mai multe versiuni plug-in hibrid pe piață, indiferent de segment, iar Mercedes- Benz nu putea sta departe.

Mercedes-Benz A 250 e exterior

Ce caracteristici tehnice are Mercedes-Benz A 250 e?

Atât A 250 e, cât și B 250 e utilizează același sistem de propulsie care are la bază noul motor termic pe benzină de 1,33 litri. Acesta dezvoltă 160 CP și este ajutat de un motor electric de 102 CP, integrat în carcasa cutiei de viteze automate cu 8 trepte, denumită 8F-DCT (dublu-ambreiaj). Astfel, puterea maximă este de 218 CP și 450 Nm, ceea ce îi permite lui A 250 e să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 6,6 secunde.

Cu acumulatori litiu-ion de 15,6 kWh, Mercedes-Benz A 250 e este capabil să ruleze electric până la 68 km (testat în ciclul WLTP). De la o priză de 7,4 kW (AC), durata de încărcare de la 10% la 100% este de circa o oră și 45 minute, însă aceasta poate scădea la 25 de minute (de la 10% la 80%) dacă se alimentează de la o priză DC. Acumulatorii sunt livrați de o companie deținută integral de Daimler (Deutsche ACCUMOTIVE) și au o greutate de 150 kg.

Este interesant că ambele versiuni renunță la starterul clasic, motorul termic fiind pornit de motorul electric, care evident că joacă și rolul de generator în timpul decelerărilor sau frânărilor, fiind disponibile 5 trepte de putere pentru recuperarea energiei.

Noua versiune plug-in hibrid este disponibilă atât pentru Clasa A hatchback, cât și pentru Sedan, dar și pentru Clasa B.  Până la finalul anului 2019, Mercedes-Benz are ca obiectiv să ofere 10 modele plug-in hibrid în gama sa, numărul acestora fiind de 20 până la finalul anului 2020.

Mercedes-Benz A 250 e incarcare

Concluzia MotorONE.ro

Clasa A este un model premium compact absolut superb prin pachetul tehnologic și multimedia pe care îl oferă, iar acum devine și mai atractiv prin noua versiune plug-in hibrid oferită. Aceasta oferă nu doar un factor “verde” ridicat, ci și multă sportivitate grație sistemului de propulsie puternic. Cu siguranță, Mercedes-Benz A 250 e va reprezenta o opțiune importantă pentru cumpărătorul din segmentul premium, mai ales că prețul este unul competitiv.

Pe aceeași temă