fbpx
MotorONE.ro

Bentley EXP 100 GT este cadoul pe care britanicii și l-au făcut la aniversarea de 100 de ani

Ce cadou! Conceptul pe care Bentley l-a prezentat la aniversare de 100 de ani este unul absolut spectaculos și ne arată unde se îndreaptă constructorul britanic în anii ce vor urma. Bentley EXP 100 GT este o limuzină de ultra-lux propulsată pur electric.

Cu o lungime de 5,8 metri, EXP 100 GT este mai lung decât actualul Mulsanne, dar plafonul este mai jos decât cel de la Continental GT, ceea ce face ca imaginea să fie una impozantă. Viziunea atât de avansată asupra luxul din viitor face ca acest concept să poată rămâne relevant chiar și peste 15 ani de la acest moment, ceea ce în industria auto este de cele mai multe ori o eternitate.

Pasul spre viitor este imediat vizibil dacă privim interiorul, construit pentru a se mula după situație de mers – conducere complet autonomă (fără volan) sau complet manuală, în care șoferul controlează comenzile clasice. Practic, formatul interiorului se schimbă rapid de la un lounge luxos cu două locuri, la o limuzină de lux. Bentley a integrat și un asistent personal reprezentat de un ornament de cristal, capabil să asiste pasagerii, dar și să le reamintească de momentele petrecute împreună.

Ce se află sub caroseria lui Bentley EXP 100 GT?

Bentley EXP 100 GT este construit pe o platformă care nu există în acest moment în producție la niciun alt model în grupul Volkswagen și, chiar dacă este un concept, avem câteva informații despre specificațiile tehnice. Construcția sa este realizată din aluminiu și carbon și utilizează acumulatori Solid State Battery, așteptați să ajungă în producția de serie abia din 2025.

Deși dimensiunile sunt impresionante, greutatea este de sub 2,0 tone, iar autonomia este de 700 km. Grație tehnologiei avansate a acumulatorilor, Bentley EXP 100 GT poate acumula în doar 15 minute energie electrică pentru 80% din capacitatea bateriilor.

Cele patru motoare electrice asigură un cuplu maxim de 1500 Nm, ceea ce asigură o accelerație de sub 2,5 secunde pentru a atinge 100 km/h cu start de pe loc. Viteza maximă este de 300 km/h.

Concluzia MotorONE.ro

Deși acesta este doar un concept și Bentley nu are niciun plan imediat pentru ca EXP 100 GT să ajungă în producția de serie, britanicii spun că vor asculta informațiile primite de la clienți, ceea ce poate face ca anumite detalii ale designului sau ale interiorului să ajungă la viitoarele modele. Un modele de serie bazat pe acest concept este teoretic imposibil de construit în acest moment, iar Bentley a lămurit imediat acest aspect – mașina nu va putea intra în producția de serie mai repede de anul 2035.

Video Bentley EXP 100 GT

Pe aceeași temă