fbpx
MotorONE.ro

Nissan Juke – mai spațios la interior, mai eficient și mai bine conectat

După aproape 10 de ani în care a definit standardele pentru segmentul de crossovere compacte, dar și după mai bine de un milion de unități vândute, Nissan Juke a primit o generație complet nouă, care aduce schimbări la toate capitolele.

Vă mai amintiți controversele apărute în momentul în care Nissan a lansat prima generație a lui Juke? Designul considerat inovator dădea imediat naștere unei relații de “love or hate”, pentru că alegerea elementelor care au conturat partea frontală era cel puțin interesantă. Ei bine, cu noua generație, Juke păstrează elementele care l-au făcut imediat remarcat, însă este mult mai stilat, cu linii elegante și o siluetă dinamică.

Este interesant că pentru acest segment, Juke poate fi echipat cu jante cu dimensiuni de până la 19 inchi, extrem de mari, care conturează noua imagine ce pune accentul pe agilitate. De asemenea, tot la exterior remarcăm farurile cu tehnologie LED elegant desenate, dar și posibilitatea de a alege între 11 culori pentru caroserie.

Nissan Juke 2019 bi color

Unde se poziționează și cu cine concurează Nissan Juke?

Poziționat în segmentul SUV-urilor compacte, Juke are o lungime de 4,21 metri, ușor mai mare decât a modelului precedent. De aceea, spațiul interior a crescut, Juke oferind acum un spațiu mai mare atât pentru pasageri, cât și pentru bagaje. 

Spațiul pentru picioare la pasagerii din spate este extins cu 5,8 cm, înălțimea la cap este mai mare cu 1,1 cm, iar portbagajul are capacitate de 422 litri – toate acestea asigurând cu 20% mai mult spațiu, un plus important față de generația anterioară. Deși dimensiunile exterioare au crescut, Nissan Juke își păstrează caracterul compact și este mai ușor cu 23 kg grație oțelului de înaltă rezistență utilizat de noua platformă. 

În segmentul din care face parte Juke, concurența este una impresionantă, probabil cea mai dură în acest moment, toți constructorii auto fiind prezenți cu modele extrem de atent dezvoltate și poziționate. Printre acestea trebuie să notăm noul Ford Puma, care se va fabrica exclusiv în fabrica de la Craiova, dar și modele precum Peugeot 2008, Opel Crossland X, Honda HR-V, Volkswagen T-Roc, Sear Arona sau Renault Captur (noua generație).

Nissan Juke 2019 spate

Ce motorizări și tehnologii oferă noul Nissan Juke?

Poate părea puțin surprinzător, dar noul Nissan Juke va fi oferit în momentul lansării cu o singură motorizare turbo, cu trei cilindri, de 1,0 litru, capabilă să dezvolte 117 CP. Acesta va fi denumită DIG-T și poate fi cuplată la o cutie manuală cu 6 trepte sau la una cu dublu-ambreiaj (DCT) și 7 trepte. 

Tehnologia avansată ProPILOT va fi disponibilă pe Juke, în premieră. Proiectată pentru utilizarea pe autostrăzi, în traficul pe cu o singură bandă, sistemul ProPILOT accelerează sau frânează pentru ca șoferul să mențină distanța și viteza potrivite și de asemenea, menține mașina pe centrul benzii de circulație.

În plus, Juke propune un pachet complet de tehnologii de siguranță, incluzând Frânare Inteligentă de Urgență cu Recunoaștere Pietoni și Cicliști, Recunoaștere Semne de Circulație, Avertizor Părăsire Bandă, Alertă Trafic Spate și Intervenție Unghi mort, ca o premieră Nissan unică în segment. Intervenția Unghi Mort avertizează șoferul când o mașină intră în unghiul său mort și readuce JUKE înapoi pe banda de circulație.

Cu noul sistem de Infotainment NissanConnect oferit pentru Juke, șoferii pot utiliza Apple CarPlay® și Android Auto pentru a-și proiecta și utiliza aplicațiile preferate de pe smartphone-uri direct pe ecranul tactil de 8”. Șoferii pot accesa, de asemenea, Hărțile TomTom & Live Traffic sau își pot activa In-Car Wi-Fi pentru a permite pasagerilor să își conecteze laptopurile sau tabletele.

Aplicația NissanConnect Services este asistentul mobil perfect la drum, oferind controlul asupra mai multor funcții ale mașinii lor. Proprietarii Nissan JUKE pot verifica acum starea de blocare a ușii vehiculului lor și pot bloca sau debloca mașina direct de pe smartphone. Pentru o siguranță sporită, șoferii pot verifica, de asemenea, presiunea și nivelul uleiului înainte de a pleca într-o călătorie.

În ceea ce-i privește pe cei pasionați de muzică, trebuie șă știe că Juke oferă un sistem de sunet Bose® Personal® Plus. Acesta are opt incinte acustice puternice ce includ două unități Bose UltraNearfield integrate în ambele tetiere frontale, astfel încât ascultătorii se pot bucura de e experiență audio completă.

Nissan Juke 2019 sistem audio bose

Concluzia MotorONE.ro

Noul Nissan Juke are un design atractiv, complet nou și totuși amintește de formele vechii generații, ceea ce va fi apreciat de actualii clienți. Este extrem de bine tehnologizat, dar are pentru moment un singur motor. Aceasta poate fi o problemă pentru clienții care caută de multe ori flexibilitate în oferta pe care o studiază. Totuși, propulsorul pe benzină oferă caracteristici echilibrate între performanță și eficiență.

Video Nissan Juke

Pe aceeași temă