fbpx
MotorONE.ro

Toyota Highlander – SUV hibrid de clasă mare cu 7 locuri

Cel mai mare SUV Hybrid din gama Toyota se lansează oficial pentru prima dată în Europa. Momentan va fi disponibil în piețele din Europa de Vest și este oferit doar într-o versiune full-hybrid. Iată primele informații.

Pentru Toyota gama de SUV-uri disponibile în versiuni hibrid arată foarte bine în acest moment, pentru că ea pornește de la micul Yaris Cross și continuă cu Toyota C-HR și Toyota RAV4, pentru ca vârful familiei hibride să fie completat de noul Highlander.

Acesta are dimensiuni impresionante și măsoară 4,95 metri lungime, fiind oferit într-o configurație cu 7 locuri, cu o banchetă spate care poate culisa pe o șină de 180 mm pentru a permite un acces facil și mult loc pentru cel de-al treilea rând de scaune.

Toyota Highlander exterior

Toyota Highlander Hybrid – 244 CP și consum de 5,2 l/100 km

Evident, Toyota Highlander este disponibil cu un sistem de tracțiune integrală, iar sistemul de propulsie hibrid generează o putere de 244 CP, grație motorului termic de 2,5 litri și celor două motoare electrice. Este foarte interesant că valoarea de consum mediu este impresionantă pentru aceste dimensiuni, de doar 5,2 l/100 km. Însă, așa cum am văzut în cadrul testului cu Toyota RAV4, astfel de valori sunt posibile grație modului de funcționare inteligent al sistemului hibrid oferit de Toyota.

Pentru a eficientiza valorile de consum sau a maximiza sportivitate, Highlander este oferit cu patru moduri de rulare: Eco, Normal, Sport și Trail (pentru teren accidentat). În plus, există un mod EV pentru rularea exclusiv electrică, sistemul de propulsie fiind unul de tip full-hibrid, fără încărcare de la priză, ceea ce înseamnă că distanța maximă pe care se poate rula electric este de doar câțiva kilometri.

Toyota Highlander interior

În echiparea standard, Toyota Highlander oferă Toyota Safety Sense care include o multitudine de sisteme de asistență și siguranță, iar echiparea de top dispune de head-up display, ecran central multimedia de 12,3 inchi și integrare pentru Apple CarPlay și Android Auto.

Vânzările pe piața din Europa de Vest vor debuta la începutul anului 2021.

Pe aceeași temă