fbpx
MotorONE.ro

Rabla Plus a primit finanțare suplimentară

Bonificația de 45.000 de lei pentru mașinile electrice este una dintre cele mai mari din lume în acest moment și este acordată în România în limita unui buget de 15 milioane de lei, care tocmai s-a epuizat.

După 334 de rezervări pentru mașini electrice, bugetul alocat de Guvern s-a terminat, ceea ce confirmă faptul că românii au prins apetitul pentru mașini electrice. Acum, la doar 4 luni de la pornirea programului Rabla Plus, Guvernul este nevoit să suplimenteze acest buget, ceea ce va și face.

”Începând de luni, 15 iulie 2019, bugetul programului Rabla Plus pentru persoanele fizice se va suplimenta cu 15 milioane de lei, fiind pentru prima dată în istoria programului când se epuizează sumele alocate”, a spus Ministerul Mediului.

Practic, Guvernul va aloca fonduri pentru tot atâtea bonificații alocate până în acest moment. Este de așteptat ca bugetul suplimentar să fie consumat până la finalul anului dacă acest ritm de vânzare a mașinilor electrice se menține.

În acest moment există deja mai multe variante de mașini electrice pe piață, unele fiind extrem de favorabile financiar dacă ținem cont de cei 10.000 de euro bonificație. Una dintre acestea este smart fortwo electric care are un preț de 22.122 euro cu TVA înainte de a deduce Rabla Plus, fiind perfect pentru mobilitatea urbană. Pentru cei care vor autonomie și spațiu interior mai mari, există deja multe alte modele electrice precum Nissan Leaf, Renault Zoe, BMW i3 sau Hyundai Kona electric.

Pe aceeași temă