fbpx
MotorONE.ro

Peugeot 508 Hybrid – Leul electrificat

Înainte de adevăratul boom al mașinilor electrice, modelele plug-in hibrid sunt într-o perioadă în care au toate motivele să atragă atenția pieței – pot rula electric pentru câțiva zeci de kilometri, dar sunt capabile să parcurgă orice distanță, grație motorului termic. Recent lansatul Peugeot 508 nu putea să nu se înscrie pe lista mașinilor “verzi”, care propun un sistem de propulsie cu un motor termic, ajutat de unul electric. Iată primele informații despre Peugeot 508 Hybrid.

Noul Peugeot 508 Hybrid oferă un sistem de propulsie care îmbină motorul PureTech de 180 CP pe benzină cu un motor electric de 110 CP, ceea ce face ca puterea maximă totală să fie de 225 CP. Este o valoare generoasă pentru un model de clasă medie, cei 225 CP fiind mai mult decât suficienți pentru a face din 508 Hybrid o limuzină rapidă, nu doar economică. Însă, cu doar 29 g/km de CO2, consumul de carburant pentru 100 km rulați este unul excelent – de doar 1,3 l/100 km.

Ce autonomie electrică oferă Peugeot 508 Hybrid?

În modul pur electric, Peugeot 508 Hybrid poate rula 54 de km, o valoare peste media pe care o parcurge un șofer obișnuit într-o zi. Pentru atingerea acestui prag, leul electrizat are un set de acumulatori cu o capacitate de 11,8 kWh, care se pot reîncărca de la o priză de 6,6 kW în doar o oră și 45 de minute.

Grație platformei EMP2 care a fost optimizată pentru a putea susține sisteme de propulsie hibride, Peugeot 508 Hybrid nu are nicio limitare în ceea ce privește spațiul interior și nici cel pentru bagaje, ambele fiind identice cu cele ale altor versiuni.

Sistemul Hybrid este disponibil în combinație cu echipările Allure, Allure Business și GT Line, dar și GT, echiparea vârf-de-gamă. De asemenea, sistemul de propulsie plug-in hibrid este disponibil și pe caroseria break, care poartă denumirea SW.

Concluzie MotorONE.ro

Hibrizii vor juca un rol esențial în strategia de vânzare a următorilor 5 ani pentru orice constructor auto și reprezintă o soluție ideală pentru mulți dintre cumpărători. Singurul detriment vine din prețul ridicat al acestor versiuni. Peugeot 508 Hybrid are însă multe atuuri de partea sa, precum designul exterior și interior sofisticat, ținuta de drum confortabilă, dar și dinamica ridicată atunci când este condus într-un ritm susținut. Versiunea hibridă are toate șansele să fie apreciată.

Pe aceeași temă