fbpx
MotorONE.ro

Toyota C-HR facelift primește un sistem hibrid de 184 CP

Toyota C-HR, unul dintre cele mai frumoase SUV-uri de clasă mică a primit un facelift care aduce tehnologia de la interior la zi, dar propune și un sistem hibrid mai puternic, cu o putere de 184 CP.

Este un lucru știut că sistemul hibrid de la Toyota este unul dintre cele mai eficiente din industria auto, dar el a fost de multe ori criticat pentru că nu oferă suficient dinamism, fiind orientat doar spre eficiență. Cu recentul facelift anunțat pentru C-HR, micul crossover a primit noul sistem de propulsie hibrid pe care l-am văzut deja debutând la noua generație a Toyotei Corolla.

Acesta aduce un plus sensibil de putere, ceea ce va spori plăcerea de a conducere fără să altereze prea mult excelentele cifre de consum pe care le propunea anterior sistemul hibrid de putere mai mică. Versiunea de 122 CP a hibridului este în continuare oferită în gamă, aceasta primind mici optimizări care cresc rafinamentul și îmbunătățesc eficiența. Motorul termic are în continuare aceeași cilindree, de 1,8 litri.

Pentru versiunea mai puternică, de 184 CP, Toyota C-HR facelift utilizează un motor termic de 2,0 litri, care lucrează împreună cu un motor electric pentru a furniza o putere maximă totală 184 CP.

Ce noutăți propune Toyota C-HR facelift?

Designul exterior a fost ușor revizuit, cu elemente de caroserie redesenate care pun și mai mult accent pe silueta de coupé. În plus, toate blocurile optice au trecut la tehnologia LED

La interior, Toyota C-HR a primit un nou sistem multimedia care oferă o mai bună conectivitate cu telefoanele mobile, fiind integrate ultimele versiuni de comunicare pentru Apple CarPlay și Android Auto. Sistemul permite și actualizarea hărților OTA (over the air) fără să fie necesară prezența în service pentru acest serviciu.

În ceea ce privește schimbările la trenul de rulare, Toyota ne anunță că direcția a fost revizuită, iar versiunea hibridă de 184 CP beneficiază de un tren de rulare special care propune un mix echilibrat între confort la rulare și dinamica.

Concluzia MotorONE.ro

Toyota C-HR este un model apreciat și bine vândut în România chiar dacă până acum opțiunile în ceea ce privește motorizare au fost limitate. Noua versiunea hybridă de 184 CP – 2.0l Hybrid Dynamic Force – va aduce cu siguranță un plus, fiind o opțiune serioasă pentru cei care caută și dinamism pe lângă un sistem de propulsie eficient.

Pe aceeași temă