fbpx
MotorONE.ro

Ford Kuga – cel mai electrificat model din gamă

La nivel european, Ford Kuga este unul dintre cele mai bine vândute SUV-uri de clasă medie, atuurile sale fiind confirmate și de piața din România, unde statisticile ne arată volume foarte bune. Pentru că o nouă generație este deja disponibilă la vânzare, vă prezentăm în video-ul de mai jos cele mai importante caracteristici pe care trebuie să știi.

Video review Ford Kuga

Primul test cu Ford Kuga PHEV

Galerie foto

Ford Kuga – video text

Exterior

Exteriorul este dominat de o silueta sportivă și mai aerodinamică, dimensiunile caroseriei fiind mai mari cu 89mm pentru lungime și 44 mm pentru lățime. De asemenea, noua Kuga este mai joasă cu 6 mm, ceea ce imprimă un caracter vizual mai dinamic. Noua platformă utilizată a permis și reducerea greutății cu până la 80 kg, în funcție de echipare, aspect care facilitează o dinamică și o eficiență la rulare mai bune.

Interior

La interior, pe lângă excelentul sistem multimedia SYNC 3 și instrumentarul de bord digital de 12,3 inchi, noua Kuga se laudă cu cel mai mare spațiu pentru genunchi din clasă, de 1035 mm, dar și cu cel mai mare portbagaj, care oferă un volum util de 645 de litri, totul fiind posibil grație banchetei care poate culisa pe o șină de 150 mm. Printre echipamentele opționale trebuie să punctăm sistemul Bang & Olufsen, cu o putere de 575 de wati cu 10 incinte acustice și subwoofer.

Gamă de motorizări

Noua Kuga poate fi denumită cel mai electrificat model Ford creat vreodată pentru că propune sisteme de propulsie mild-hibrid, full-hibrid și plug-in hibrid. Alături de acestea clienții pot comanda o versiune pe benzină 1.5 EcoBoost de 150 CP, dar și două dieseluri – 1.5 EcoBlue de 120 CP și 2.0 EcoBlue de 190 CP, cel din urmă fiind cuplat standard la o cutie automată cu 8 trepte.

Ca să revenim la versiunile electrificate, trebuie să menționăm că versiunea mild-hibrid dezvoltă 150 CP, cea full-hibrid 200 CP, iar cea plug-in hibrid 225 CP. Este important de reținut că versiunea plug-in hibrid, cu încărcare de la priză, poate rula electric pentru 56 km și dispune de 4 moduri de mers – EV Now, EV Auto, EV Later și EV Charge.

Conectivitate

Prin Ford Pass Connect, noul Kuga poate fi controlat de la distanță, prin intermediul unei aplicații instalate pe telefonul mobil. Grație acesteia pot fi accesate funcții precum închiderea și deschiderea de la distanță, pornirea motorului dacă mașina este echipată cu transmisie automată, verificarea locației automobilului, obținerea de date despre trafic în timp real, asistență pentru situațiile de urgență și hotspot wi-fi pentru echipamentele mobile de la bord.

Echipări și prețuri

Noua generație a lui Kuga este disponibilă în România în șase echipări distincte – Trend, Titanium, Titanium X, ST Line, ST Line X și Vignale, cu prețuri care pornesc de la 25.850 de euro cu TVA pentru motorul pe benzină de 1,5 litri, cu 150 CP. Încă din echiparea de bază, Kuga este oferită cu echipamente precum senzori de parcare față-spate, sistem de navigație, încărcare wireless pentru telefonul mobil, sistem de pornire motor cu buton și modem încorporat.

Află totul și despre Ford Puma, în primul test cu motorul 1.0 EcoBoost de 155 CP

Pe aceeași temă