fbpx
MotorONE.ro

DS3 Crossback 1.2 PureTech 155 EAT8 – Declarație cu stil

În segmentul SUV-urilor de clasă mica avem o sumedenie de concurenți, însă niciunul nu pare să-și declare intențiile într-un mod atât de sofisticat și original precum DS3 Crossback. Am testat versiunea de top, cu motorul 1.2 Turbo de 155 CP și cutie automată cu 8 trepte, pentru a descoperi pe larg universul propus de marca DS.

Încă de la prima interacțiune cu DS3 Crossback remarci imediat că ai în față un automobil care nu se încadrează deloc în tiparele clasei mici – clanțele ușilor se retractează electric în portiere, iar interiorul este unul ce pare făcut de un bijutier, care a sculptat fiecare comandă. Elementele de acest fel nu trebuia să le regăsim în segmentele superioare? La DS3 Crossback, constructorul francez vrea să arate că luxul și natura premium la un automobil au mai multe laturi decât știm în momentul actual și, de aceea, interpretarea vizuală este una foarte puternică.

Indiferent că îți place sau nu stilul lui DS3 Crossback, nu poți nega nici măcar pentru o secundă că impactul vizual este unul puternic, iar acest mini-SUV nu poate trece niciodată fără să fie observat. Ca să rămânem la exterior, trebuie să punctăm și tehnologia imediat vizibilă, pentru că farurile cu tehnologie Matrix LED sunt imediat remarcate și sunt extrem de performante pe timp de noapte, în special grație asistentului pentru faza lungă. Din nou, forma lor este una atipică, cu o semnătură luminoasă spectaculoasă.

DS3 Crossback 1.2 Turbo

DS3 Crossback 1.2 PureTech – 155 CP și cutie automată cu 8 trepte

Modelul testat de noi a fost echipat cu propulsorul de 1,2 litri, turbo, cu 3 cilindri, capabil să producă 155 CP, acesta fiind cuplat la o cutie automată cu 8 trepte, excelentă pentru acest segment. Grație platformei ușoare, DS3 Crossback este capabil de accelerații și reprize rapide și se descurcă excelent și în traficul aglomerat, grației cutiei de viteze automate. Aceasta schimbă treptele rapid, fără bruscări și nu am putea să reproșăm decât o ușoară întârziere la plecarea de pe loc.

Trenul de rulare este setat mai moale, pentru un bun confort, ceea ce DS3 Crossback reușește să ofere din plin. Direcția este plăcută, ușor de manevrat, ceea ce face ca agilitatea în spațiile înguste să fie una bună.

DS3 Crossback 1.2 Turbo

Pe lângă originalitatea de la interior și exterior, DS3 Crossback vine într-o echipare extrem de bogată și nu îi lipsesc echipamente precum head-up display, sistem de navigație cu ecran de 10 inchi, instrumentar de bord digital sau superbele jante de 18 inchi. Cu toate acestea, prețul de listă pentru versiunea testată de noi este de 35.000 de euro cu TVA, din care se scade un discount în funcție de momentul achiziției.

Cifra nu este una deloc mică pentru segmentul SUV-urilor de clasă mică, însă trebuie ținut cont că DS3 Crossback este un membru al segmentului premium, ceea ce face ca la o comparație directă cu rivalii, prețul să fie chiar unul competitiv.

Fișă tehnică DS3 Crossback 1.2 PureTech 155 EAT8 Grand Chic

Date tehniceDS3 Crossback 1.2 PureTech 155 EAT8 Grand Chic
MotorL3, turbo, benzină
Cilindree (cmc)1199
Putere (CP/rpm)155/5500
Cuplu maxim (Nm/rpm)240/1750
Transmisie (tip/trepte)automată, 8 trepte
Tracțiunefață
Dimensiuni (L/l/h, mm)4118/1791/1534
Ampatament (mm)2558
Volum portbagaj (l)350
Greutate model testat (kg)1205
Capacitate rezervor (l)44
Accelerație 0-100 km/h (s)8,2
Viteză maximă (km/h)208
Consum WLTP (l/100 km)5,0
Emisii CO2 WLTP (g/km)114
Preț (euro cu TVA)de la 35.000 (lista de prețuri)

Pe aceeași temă