fbpx
MotorONE.ro

BMW 330e Sedan – plug-in hybrid capabil să parcurgă 66 km în modul electric

Recent lansatul BMW Seria 3 a primit o versiune plug-in hybrid, care are o autonomie electrică mai mare cu 50% față de modelul anterior. Sun capotă găsim un motor pe benzină de 2,0 litri, ajutat de unul electric. Iată toate detaliile.

Pentru că deja am putut testa BMW Seria 3 cu motoarele convenționale putem spune că nivelul atins de sedanul premium al bavarezilor este impresionant pentru toate capitolele la care ne raportăm. Gradul de sportivitate a crescut, dar Seria 3 oferă un nivel de confort excelent, atât din punct de vedere al insonorizării, cât și al trenului de rulare, care reușește să filtreze aproape de perfecțiune orice denivelare din asfalt.

Pentru clasa medie, nivelul atins de Seria 3 pune presiune pe multe modele din clasele superioare. Cum vremurile actuale o impun, Seria 3 avea nevoie de o versiune plug-in hybrid, de care a dispus și vechea generație.

Ce sistem de propulsie utilizează BMW 330e Sedan?

Sub capota agresiv conturată, versiunea 330e are un motor cu patru cilindri, de 2,0 litri, care dezvoltă 184 CP. Acesta este ajutat de un motor electric de 113 CP pentru a produce un maximum de 252 CP și 420 Nm. Însă, ca factor de noutate, BMW propune în premieră sistemul denumit XtraBoost, capabil să livreze încă 40 CP la nevoie, astfel că pentru o durată de 10 secunde, puterea maximă poate ajunge la 292 CP.

Trebuie reținut că puterea suplimentară de 40 CP este livrată de motorul electric, indiferent de starea de încărcare a acumulatorilor. Din punct de vedere al performanțelor dinamice, noul BMW 330e Sedan sprintează de la 0 la 100 km/h în 5,9 secunde și atinge o viteză maximă de 230 km/h.

BMW 330e Sedan sistem propulsie

Cum funcționeaza sistemul XtraBoost de la BMW 330e Sedan?

XtraBoost oferă o experienţă a acceleraţiei semnificativ mai intensă decât cea pe care o poate oferi un automobil cu propulsie convenţională de putere comparabilă. De exemplu, când conducătorul apasă brusc pedala de la 20 km/h, noul BMW 330e Sedan accelerează în mai puţin de o secundă cu aproape de două ori rapiditatea unui automobil propulsat doar de un motor termic. În doar trei secunde, se realizează un avans de o lungime de maşină. XtraBoost poate fi accesat şi cu bateria de înaltă tensiune la o încărcare minimă, precum şi la kickdown şi cu maneta schimbătorului în poziţia M sau S.

BMW 330e Sedan dinamic

Cât poate rula electric BMW 330e Sedan?

Grație unor acumulatori litiu-ion de 12 kWh, BMW 330e Sedan poate rula electric pentru maximum 66 km, în funcție de modul de rulare și poate atinge 140 km/h, cu 20 km/h mai mult decât vechea generație. Acumulatorul de înaltă tensiune al noului BMW 330e Sedan este montat sub scaunele din spate, în timp ce rezervorul de benzină este poziționat deasupra punţii spate. Aceasta înseamnă că portbagajul modelului plug-in hybrid  este cu doar puțin mai mic decât în mod normal, capacitatea de încărcare fiind de 375 de litri.

Concluzia MotorONE.ro

Niciun constructor nu își mai poate permite să nu ofere modele plug-in hybrid la acest nivel. Însă BMW mizează în continuare pe multă plăcere la conducere, de la care nu face niciun rabat, ci chiar o suplimentează prin apariția noului sistem XtraBoost. Pentru cine rulează în jurul a 50 km/h zilnic și caută un model premium echilibrat, BMW 330e Sedan este probabil cea mai bună opțiune din piață în acest moment.

Pe aceeași temă