fbpx
MotorONE.ro

CATL anunță bateriile de 2 milioane km (16 ani garanție). Va beneficia Tesla de ele?

Într-un interviu acordat pentru publicația Bloomberg, fondatorul și președintele CATL, Zeng Yoqun, a dezvăluit una dintre cele mai importante informații pe care le-am auzit recent în ceea ce privește tehnologia bateriilor pentru automobilele electrice.

Acesta a afirmat că CATL deține deja tehnologia necesară și poate produce acumulatori capabili să reziste pe o durată de 16 ani pentru cel puțin două milioane de kilometri, în condițiile în care actuala garanție de baterii propune 8 ani și 240.000 km dacă este să ne ghidăm după ceea ce oferă Tesla.

Informația este una extrem de importantă pentru industria auto căci tehnologia bateriilor este cea care pune mari probleme din punct de vedere al fiabilității pentru mulți dintre constructori. Sunt deja bine cunoscute problemele pe care le-a întâmpinat Tesla de-a lungul timpului și pentru care giganții din lumea auto au investiti miliarde pentru rezolvarea și atenuarea lor.

Conform declarațiilor lui Zeng Yoqun, CATL poate livra această tehnologie către orice constructor auto dispus să plătească cu 10% mai mult decât o face în acest moment pentru baterii. S-a speculat intens că anunțul este legat de faptul că Tesla este pregătită să facă un anunț important în cadrul Tesla Battery Day din această lună, mai ales că americanii colaborează îndeaproape cu CATL.

Însă, colaborarea celor două companii este legată de alte proiecte și CATL este dispusă să vândă noua tehnologie oricui plătește, în timp ce Tesla vrea în continuare să-și producă propriile celule de baterii. Confom zvonurilor, Tesla va anunța bateriile de un milion de kilometri care vor echipa în curând Model 3 și Model Y. De asemenea, GM pare foarte aproape de un anunț similar.

Asta înseamnă că primul mare constructor care va semna un contract cu CATL pentru noile baterii va avea un avantaj important în piață, în ceea ce privește garanția și costurile legate de aceasta. Așteptăm cu interes Tesla Battery Day pentru a vedea ce a pregătit compania americană.

Pe aceeași temă