fbpx
MotorONE.ro

Kia XCeed completează gama constructorului sud coreean

Kia nu mai reprezintă o surpriză pentru nimeni, având o ofensivă de modele și tehnologii extrem de coerentă în ultimii ani plus cea mai bună garanție oferită pe piață. Toate aceste atuuri sunt apreciate de clienții mărcii, care acum pot alege dintr-o gamă bine definită de SUV-uri și crossovere. Ultimul venit în familia constructorului sud coreean este Kia XCeed, care va miza pe o gamă de motorizări clasice, dar și pe un plug-in hybrid și un hybrid, vânzările urmând a începe în această vară.

Unde este poziționat Kia XCeed în segment și cine sunt rivalii?

Cu o lungime a caroseriei de 4,4 metri, XCeed este mai lungă cu 85 mm față de Ceed, pe a cărui platformă este dezvoltat și se poziționează în gama Kia între Stonic, crossoverul de oraș și Sportage, SUV-ul de clasă compactă. În segmentul în care concurează, Kia XCeed va avea ca rivali direcți modele precum Volkswagen T-Roc sau Ford Focus Active.

Comparat direct cu Ceed este important de știut că are același ampatament de 2650 mm, dar poziția de conducere este mai înaltă cu 42 mm, plafonul fiind și el mai înalt cu 43 mm.

kia xceed fata

Ce găsim la interiorul lui Kia XCeed?

Ca linie generală, tot designul interior este bazat pe ceea ce vedem la Ceed, cu un sistem multimedia de top care propune un ecran tactil de 10,25 inchi, poziționat central în partea de sus. Printre cele mai importante diferență se numără posibilitatea de a echipa XCeed cu un ecran digital de 12,3 inchi care să înlocuiască instrumentele de bord clasice, ceea ce face ca ambianța să fie mai sofisticată, cu un plus clar în materie de grafică de ultimă generație și posibilități de configurare. Evident, nu lipsesc Apple CarPlay și nici Android Auto.

Portbagajul oferă un volum util de 426 de litri, cu 31 de litri mai mult decât în cazul lui Ceed, dar valoare nu este cea mai bună din segment. Dacă se rabatează bancheta (fracționabilă 40/20/40), volumul util poate ajunge până la 1.378 de litri, fiind remarcată și prezența unui hayon acționat electric.

kia xceed interior

Ce motorizări propune Kia XCeed?

În momentul lansării, Kia XCeed va dispune de trei unități pe benzină și două dieseluri, urmând ca în 2020 gama să fie completată de un plug-in hybrid și un hibrid de ultimă generație, care funcționează în baza unui sistem electric de 48V. Modelul de bază este propulsat de o unitate cu trei cilindri, de 1,0 litri și 120 CP, următorul în gama pe benzină fiind 1.4 T-GDI, care produce 140 CP. La vârful gamei avem un 1.6 T-GDI pe care îl găsim și pe Kia Ceed GT, motor care produce 204 CP.

Propulsoarele diesel au patru cilindri, 1,6 litri și produc 115 CP sau 136 CP, în funcție de versiune. La fel ca și la Ceed, există două opțiuni pentru transmisie – 6 trepte manuală sau 7 trepte automată cu dublu ambreiaj.

Concluzia MotorONE.ro

Kia XCeed completează gama constructorului sud coreean cu exact ceea ce clienții europeni caută cel mai mult în acest moment – crossovere de oraș din clasa mică și compactă. Gama de motorizări este extrem de eficientă, dotările sunt bogate din versiunea de bază, iar spațiul interior este printre cele mai bune din segment. În plus, garanția de 7 ani este imbatabilă, ceea ce transformă Kia XCeed într-una dintre cele mai interesante oferte din segment.

kia xceed fata
kia xceed lateral
kia xceed spate
kia xceed interior
KiaXceed5
KiaXceed4
KiaXceed2
KiaXceed1
KiaXceed6
KiaXceed3
previous arrow
next arrow
KiaXceed5
KiaXceed4
KiaXceed2
KiaXceed1
KiaXceed6
KiaXceed3
previous arrow
next arrow

Video Kia XCeed

Pe aceeași temă