fbpx
MotorONE.ro

Opel Corsa-e deschide ofensiva electrică a mărcii din Russelsheim

Nu mai este un secret pentru nimeni în faptul că Opel este pe drumul de a deveni un ambasador electric pentru Grupul PSA. Primul pas major este făcut de Corsa-e, modelul care intră în segmentul electric de clasă mică cu intenția de a concura cu deja versatul Renault Zoe, dar și cu fratele Peugeot e-208, care utilizează aceeși platformă și tehnologii.

Ce sistem de propulsie utilizează Opel Corsa-e?

Motorul electric utilizat de Opel Corsa-e are o putere de 136 CP, ceea ce îi permite accelerații extrem de rapide în traficul urban. Corsa-e are nevoie de numai 2,8 secunde pentru a accelera de la zero la 50 km/h și de numai 8,1 secunde de la 0 la 100 km/h, remarcabil pentru acest segment.

2019 Opel Corsa-e

Care este autonomia lui Opel Corsa-e?

Acumulatorii litiu-ion au o capacitate de 50 kWh, ceea ce asigură o autonomie ăn ciclul de testare WLTP de 330 km. Bateria de 50 kWh poate fi încărcată rapid până la 80% din capacitate în 30 de minute (se poate încărca de la stații de până la 100 kW). Modelul Corsa-e este pregătit pentru toate opțiunile de încărcare – prin cablu, stație de încărcare sau încărcare de mare viteză – în timp ce bateria beneficiază de o garanție de 8 ani.

În plus, autonomia poate fi adaptată de către șofer, care are la dispoziție trei moduri de conducere – Normal, Eco și Sport. Sport crește agilitatea și dinamica de conducere, cu o scădere moderată a autonomiei. În modul Eco, autovehiculul Corsa-e devine un alergător de anduranță, sporind semnificativ autonomia, cu impact minim asupra confortului.

Unde se poziționează Opel Corsa-e?

Cu dimensiuni clasice pentru segmentul de clasă mică, modelul electric bazat pe Opel Corsa își datorează aspectul dinamic designului sportiv și păstrează dimensiunile exterioare similare cuale generațiilor anterioare. Având o lungime de 4,06 metri, Corsa rămâne un autovehicul cu cinci locuri agil, practic și bine configurat. Linia acoperişului este asemănătoare unui coupé, cu 48 mm mai coborâtă față de versiunea anterioară, fără să afecteze spațiul pentru cap. Șoferul are o poziție de ședere coborâtă cu 28 mm.

2019 Opel Corsa-e

Ce tehnologie propune Opel Corsa-e?

Tehnologiile și sistemele de asistență care sunt întâlnite de obicei în segmentele de piață superioare își fac debutul în cadrul modelului Corsa-e. Dotările de top includ farurile adaptive, cu funcție anti-orbire IntelliLux LED® matrix , pe care Opel le oferă pentru prima dată în segmentul de autovehicule de mici dimensiuni.

Cele opt segmente de LED-uri, controlate de camera frontală de înaltă rezoluție de ultimă generație, adaptează în mod continuu fasciculului luminos la fiecare situaţie din trafic și din mediul înconjurător. Sistemele de asistență pentru șofer avansate oferă siguranță suplimentară, tangibilă.

Datorită noului sistem de recunoaştere a indicatoarelor rutiere cu ajutorul camerei video frontale poate detecta acum informații suplimentare, cum ar fi indicatoarele rutiere cu LED-uri. Pe ecran sunt afișate, de asemenea, limitele de viteză memorate în sistem. Tempomatul adaptiv bazat pe tehnologie radar și sistemul Flank-Guard pe bază de senzori debutează în cadrul noului model Opel Corsa. De asemenea, sunt disponibile sisteme precum asistența privind unghiul mort și o varietate de asistenți la parcare.

interior Renault Zoe

Ce înseamnă și ce propune „Opel Connect”?

Noile sisteme de infotainment asigură conectarea completă a șoferilor și pasagerilor noului model Corsa. Sistemul Multimedia Navi cu ecran color tactil de 7″, precum și vârful de gamă Multimedia Navi Pro cu ecran color tactil de 10″ includ, de asemenea, noul serviciu de telematică „Opel Connect”. Funcții utile, precum navigație live cu informații în timp real din trafic și legătura directă cu serviciul de asistență rutieră și apel de urgență, le oferă șoferului și pasagerilor mai multă liniște sufletească.

Concluzia MotorONE.ro

Opel Corsa-e are rolul de a poziționa favorabil Opel în lupta aprigă care va dinamiza segmentul electric în anii ce vor urma. Cu un preț competitiv, de 29.900 euro cu TVA pe piața din Germania, Opel Corsa-e se va livra înaintea mult așteptatului Volkswagen ID.3 și are toate șansele să acapareze o parte importantă din clienții de mașini electrice, care apoi pot rămâne fideli mărcii. Cu 10.000 de euro bonificație prin programul Rabla, Opel Corsa-e devine o opțiune importantă chiar și pentru România, tot mai avidă după mașinile electrice.

2019 Opel Corsa-e
2019 Opel Corsa-e
2019 Opel Corsa-e
2019 Opel Corsa-e
2019 Opel Corsa-e
2019 Opel Corsa-e
Opel Corsa-e (2019)
Michael Lohscheller, Opel Automobile GmbH
2019 Opel Corsa-e
2019 Opel Corsa-e
previous arrow
next arrow
2019 Opel Corsa-e
2019 Opel Corsa-e
2019 Opel Corsa-e
2019 Opel Corsa-e
2019 Opel Corsa-e
Opel Corsa-e (2019)
Michael Lohscheller, Opel Automobile GmbH
2019 Opel Corsa-e
2019 Opel Corsa-e
previous arrow
next arrow

Video Opel Corsa-e

Opel Corsa-e

Pe aceeași temă