fbpx
MotorONE.ro

Când vine oficial Tesla în Romania?

Adopția pe care Tesla o are în țările din Europa de Est, unde nu are prezență oficială și nici măcar stații de încărcare este una cel puțin interesantă. Chiar și în România avem proprietari care se întreabă când vine Tesla oficial în România, când vor exista Superchargere în marile orașe și dacă vom avea un service autorizat pentru că acum proprietarii sunt obligați să meargă chiar și până la Viena pentru anumite operațiuni de mentenanță.

UPDATE

Tasla a anunțat oficial că deschide posibilitatea de a comanda online mașinile sale în România.


În ultimele luni au existat semnale despre intrarea pe piața din Europa de Est a celor de la Tesla chiar din partea lui Elon Musk. Primul semnal a fost primit la finalul anului trecut când Elon a anunțat printr-un mesaj pe Twitter că Europa va avea o nouă rețea de stații de încărcare care se va întinde din Irlanda până la Kiev și din Norvegia până în Turcia. Atunci, un român l-a întrebat dacă România este și ea pe listă, răspunsul fiind unul pozitiv.

Recent, o nouă discuție, evident purtată pe Twitter, a readus subiectul în discuție, Elon confirmând că planurile pentru prezența oficială în Europa de Est sunt aproape de începe derularea printr-un răspuns pozitiv adresat unei comunități din Ucraina care cere o rețea de Superchargere. La începutul acestui an, Tesla a intrat pe piața din Cehia și Islanda, semn că țările din extremitățile Europei intră în planurile constructorului american.

cand vine tesla in romania

Pe site-ul oficial al companiei, România este prinsă în planurile de a primi stații de încărcare în trei mari orașe – București, Craiova și Brăila, fără a se menționa încă nimic despre un showroom sau avizarea unui service pentru reparații și întreținere.

Concluzia MotorONE.ro

Tesla are marele rol a fi trezit industria auto din amorțeală și a avut un impact uriaș asupra electrificării la nivel global și a vânzărilor de mașini electrice. Acesta este și motivul pentru care Tesla este una dintre cele mai valoroase companii ale lumii și are o rată de adopție uriașă pentru o companie atât de tânără. Piața din Europa este următorul mare pariu după Statele Unite și China și mare parte din Vestul ei este deja câștigată. Logica spune că Estul Europei este următorul pas, iar faptul că informațiile oficiale și chiar Elon o confirmă ne face să credem că nu va mai trece mult până când americanii vor avea o prezență oficială în România. Tesla în România? Curând.

Pe aceeași temă