fbpx
MotorONE.ro

Opel Mokka Electric – a doua generație se schimbă radical

Deși va fi disponibilă cu motorizări diesel și pe benzină, cea de-a doua generație a lui Opel Mokka se lansează pentru prima dată în versiunea electrică, capabilă să parcurgă 322 km cu o singură încărcare. Iată toate detaliile despre Opel Mokka Electric.

Pentru cea de-a doua generație, numele lui Mokka este din nou pur și simplu Mokka, la fel ca la debutul său în 2012. Când a fost lansat primul Mokka, a surprins prin dimensiunile sale compacte și aspectul robust. Noul Mokka este și mai compact și robust, extrem de eficient, intuitiv și îndrăzneț, mai bine proporționat, consolele sunt considerabil mai scurte (consola față – minus 61 mm, consola spate – minus 66 mm), are acum 10 milimetri în plus în lățime și o siluetă cu proporții perfecte.

În ciuda unui ampatament puțin mai lung (+2 mm), noul Mokka este cu 12,5 cm mai scurt decât generația anterioară, oferind în același timp celor cinci pasageri un spațiu de încărcare similar, de până la 350 de litri în portbagajul său. Lungimea totală de numai 4,15 metri îl face extrem de ușor de manevrat și de parcat în zonele urbane și suburbane. Noul Opel Mokka Electric surprinde cu proporțiile sale bine definite și designul îndrăzneț.

Opel Vizor și Opel Pure Panel – viitorul designului mărcii

De asemenea, noul venit iese în evidență ca fiind primul model care prezintă viitorul design al mărcii și următoare generație de cockpit, complet digitalizat: Opel Vizor și, respectiv, Opel Pure Panel. Fără afișaje analogice, fără animații decorative fanteziste, inutile: experiența este practică, simplificată, informațiile furnizate sunt axate pe ceea ce este cu adevărat necesar.

Panoul de instrumente poziționat orizontal integrează două ecrane; cel din fața șoferului are o dimensiune de până la 12 inchi. Pentru a permite șoferului utilizarea intuitivă și focalizarea, inginerii Opel au păstrat totuși câteva butoane de control pentru funcții esențiale, evitând explorarea periculoasă în sub-meniuri.

Opel Mokka Electric - Opel Vizor

Opel Mokka Electric – sisteme avansate de asistență

Noul Mokka continuă tradiția Opel de a oferi tehnologii inovatoare din clase superioare în gama de volum. Tehnologiile includ sisteme avansate, cum ar fi ACC (Advanced Cruise Control), a cărui funcție stop & go permite șoferului să treacă mai ușor prin traficul aglomerat: Mokka-e își poate regla automat comportamentul în funcție de mișcările vehiculului din față, fără a fi necesară acționarea accelerației sau a frânei. În plus, sistemul Active Lane Positioning menține automat noul Mokka în centrul benzii.

De asemenea, sistemul de iluminare adaptivă, IntelliLux LED® matrix cu 14 elemente, oferă tehnologie de top, unică în acest segment. Toate variantele Mokka vin standard cu faruri LED în față și stopuri LED în spate, o frână de parcare electrică, precum și recunoașterea semnelor de circulație. O cameră panoramică de 180 de grade este, de asemenea, disponibilă.

Noul Mokka este construit pe o nouă versiunie, extrem de eficientă de platformă multi-energy CMP (Common Modular Platform). Acest sistem modular ușor și eficient oferă o flexibilitate maximă în dezvoltarea vehiculului și permite utilizarea atât a propulsoarelor termice, cât și a celui electric. Clientul este cel care alege. Echipa de ingineri din Rüsselsheim a lucrat în special la reducerea considerabilă a greutății pe de o parte, economisind până la 120 kg față de generația anterioară și la îmbunătățirea rigidității structurii pe de altă parte, obținând o rigiditate torsională de până la 30% în cazul versiunii electrice. Beneficiile sunt evidente: noul Mokka consumă substanțial mai puțină energie, în timp ce este mult mai receptiv, agil și plăcut de condus.

Noul Mokka ajunge în segmentul B cu inovații de top care până de curând erau disponibile doar în clasa de lux. Opel este lider în tehnologia de iluminare. Toate variantele Mokka sunt echipate cu faruri cu LED-uri de ultimă generație. Un punct culminant absolut în acest segment este sistemul de iluminare adaptivă IntelliLux LED® matrix cu un total de 14 elemente.

La fel ca în cazul Opel Insignia, Opel Astra și noul Opel Corsa, sistemul de iluminare permite utilizarea permanentă a fazei lungi. Pentru a nu-i orbi pe ceilalți șoferii, elementele cu LED-uri individuale se pot stinge sau pot diminua intensitatea în milisecunde petru a scoate din conul de lumină vehiculele din față – nimeni nu este orbit, iar șoferul Mokka are parte de iluminare maximă.

Opel Mokka Electric- interior

Opel Mokka-e – autonomie de până la 322 km

Pentru prima dată în istoria Opel, noul Mokka va fi disponibil încă de la lansare, cu o variantă complet electrică. Mokka-e combină beneficiile unui autovehicul fără emisii cu plăcerea conducerii. Motorul electric furnizează 136 CP și un cuplu maxim de 260 de Nm (similar cu Opel Corsa-e), disponibil imediat, de la pornire. Reacțiile rapide, agilitatea și dinamica sunt printre caracteristicile care se remarcă imediat. Șoferii pot alege între trei moduri de conducere – Normal, Eco și Sport. Viteza maximă limitată electronic este de 150 km/h pentru păstrarea energiei stocate în bateria de 50 kWh și a autonomiei.

La o stație de încărcare rapidă cu curent continuu de 100 kW, 80% din energia bateriei poate fi încărcată în doar 30 de minute. Opel Mokka-e are în modul Normal o autonomie pur electrică de până la 322 de kilometri, conform ciclului de testare WLTP, în timp ce modul Eco ajută șoferul să atingă autonomia maximă. Fie utilizând un sistem de alimentare tip wall box casnic, fie o stație pentru încărcarea rapidă sau un cablu pentru priza de uz casnic: noul Mokka-e este pregătit pentru toate opțiunile de încărcare. De asemenea, convinge cu o garanție de opt ani pentru baterie.

Sistemele multimedia compatibile cu Apple CarPlay și Android Auto dispun de control vocal integrat. Noul Mokka oferă și serviciul OpelConnect. Navigația LIVE cu informații despre trafic în timp real, plus posibilitatea de a efectua apel de defecțiune sau de urgență (eCall) fac călătoriile și mai relaxante pentru șoferi și pasageri. Dacă airbag-urile sau centurile de siguranță se declanșează într-un accident, eCall contactează automat serviciul local de urgențe pentru siguranța publică.

Pe aceeași temă